Een vast energiecontract? Kies voor zonnepanelen - Solarline

Een vast energiecontract? Met zonnepanelen zit je minstens 30 jaar goed

Zit je ook elk jaar met stress wanneer de jaarafrekening van je gas en elektriciteit eraan komt? Moet je gaan bijbetalen? En hoeveel dan? Sinds de energiecrisis leven meer en meer gezinnen met deze angst. Heel wat energieleveranciers hebben hun vaste tarieven namelijk afgeschaft. En hoewel er enkele nu opnieuw een vast energiecontract aanbieden, is het nog altijd uitkijken voor de addertjes onder het gras.

Maar wat als we je nu eens vertellen dat je een voordelig, vast energiecontract voor minstens 30 jaar kan sluiten?

Een vast energiecontract met de zon

Energieleveranciers veranderen hun prijzen regelmatig. Door de indexering, of door de prijsstijgingen van energie. Tegenwoordig is het zelfs niet meer zo eenvoudig om ergens een vast tarief te versieren.

Wie wél altijd een vast energiecontract aanbiedt? De zon. Zij verandert haar prijzen niet. Bekijk je zonnepanelen met andere woorden als een vast contract voor minstens 30 jaar. Je verspreidt de aankoopkosten van je installatie over 360 maanden, en dát is dan je tarief.

Stel: je laat een zonnepaneleninstallatie van 10.000 euro plaatsen, dan heb je een vast energiecontract van 27,80 euro per maand, 30 jaar lang.

vast energiecontract met de zon

Zonnepanelen zijn uitgespaarde kosten

Je betaalt uiteraard een bepaald aankoopbedrag voor je zonnepanelen. Maar vanaf het moment dat ze op je dak liggen en elektriciteit opwekken, zorgen ze over de jaren heen voor een aanzienlijke kostenbesparing.

In november 2023 betaalde een gemiddeld Vlaams gezin (met een verbruik van 1.600 kWh) 38 eurocent per kWh. Vóór de energiecrisis in 2021 was dat maar 25 eurocent. Je weet dus nooit welke richting de energieprijzen uit gaan. Met je zonnepanelen bescherm je je net tegen forse of plotse prijsstijgingen. Want jij hebt je vast energiecontract voor de stroom die je zelf opwekt en meteen verbruikt.

Lees meer over de werking van zonnepanelen.

Zonnepanelen + thuisbatterij = je eigen energiecentrale

Oké, maar wat als de zon niet schijnt? Want dan betaal ik alsnog voor m’n elektriciteitsafname van het net. Klopt. Maar ook daar is een oplossing voor: een thuisbatterij. In een thuisbatterij sla je overdag eenvoudig je zelfopgewekte elektriciteit van je zonnepanelen op. ‘s Nachts of tijdens de donkere wintermaanden ‘s avonds gebruik je dan je thuisbatterij voor je huishouden. Met zonnepanelen én een batterij creëer je met andere woorden je eigen energiecentrale waar je minstens 30 jaar lang van profiteert. Aan een vast tarief!

Wil je niet meer bang je eindafrekening afwachten? Kies dan voor een vast energiecontract met de zon. Geef ons een seintje en wij maken een offerte op maat van jouw woning en situatie op.