Zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom - Solarline

Zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom

Elektrisch rijden is de toekomst. Het is niet voor niets dat de overheid elektrische wagens fiscaal voordelig maakt. Zowel voor particulieren als bedrijven. Ook bij Solarline stimuleren we jou om mee te streven naar die toekomst. Daarom doen wij speciaal voor jou uit de doeken hoe je thuis je elektrische wagen met volledig zelf opgewekte, groene én voordelige stroom oplaadt. Zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom doe je zo.

Snel en goedkoop opladen met je eigen laadpaal thuis

Als je met een elektrische auto rijdt, of dat in de nabije toekomst van plan bent, laat je best je eigen laadpaal thuis installeren. Dat heeft tal van voordelen.

zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom

Goedkoper dan openbare laadpaal

De stroom die je thuis verbruikt voor het opladen van je elektrische wagen, is een pak goedkoper dan de prijs die je betaalt voor het gebruik van openbare laadpalen. Je betaalt thuis namelijk je gewone prijs voor elektriciteit.

Geen zorgen over je bereik

Je hebt steeds snel een laadpaal ter beschikking. Je kan bijvoorbeeld je auto ‘s avonds of ‘s nachts opladen. Zo ben je er steeds zeker van dat je s morgens met een volledig opgeladen batterij naar het werk, naar de winkel, of naar je andere bestemming vertrekt. Je hoeft je met andere woorden geen zorgen te maken of je al dan niet de plek bereikt waar je naartoe wil.

Tot 10 keer sneller opladen dan stopcontact

Naargelang het type laadpaal, kan je je elektrische wagen tot 10 keer sneller opladen dan wanneer je een gewoon stopcontact gebruikt. Daarbij is het ook veel veiliger en loop je minder risico op kortsluiting of overbelasting van je elektrisch circuit.

Compacte en subtiele plaatsing

Wij hebben verschillende soorten laadpalen. Met één of twee laadpunten, om buiten aan een paal of muur te plaatsen, of zelfs om binnen in je garage op te hangen. Je laadpunt is dus steeds dichtbij je elektrische auto, en pakt amper plaats in beslag.

Verleng de levensduur van je elektrische auto

Ten slotte is een laadpaal speciaal ontworpen voor je elektrische wagen. Deze manier van opladen is dan ook beter voor de batterij van je auto, waardoor de levensduur ervan verlengd wordt!

 

Zelfvoorzienend elektrisch rijden dankzij je zonnepanelen

zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom van zonnepanelen

Naar het werk of naar de winkel rijden op volledig zelf opgewekte, groene stroom? Dat kan met zonnepanelen!

Heb je al zonnepanelen thuis? Ideaal! Heb je die nog niet? Overweeg het dan om ze te laten plaatsen. Met zonnepanelen zet je zonne-energie om naar stroom voor zelfconsumptie. Zo voed je je huishoudapparaten, keukenapparatuur, haardroger … en ook je elektrische wagen!

De elektriciteit die je zelf opwekt is goedkoper dan het elektriciteitsnet. Daarnaast is het ook nog eens 100% groene stroom. Da’s beter voor het milieu en het klimaat. Gebruik deze stroom dan ook om de batterij van je elektrische auto op te laden. ‘t Is voordelig voor je portemonnee, en je verkleint je ecologische voetafdruk aanzienlijk!

 

Zelfvoorzienend elektrisch rijden dankzij een thuisbatterij

zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom met een thuisbatterij

Je elektrische auto rechtstreeks via je zonnepanelen opladen, da’s handig. Maar wat als je overdag niet thuis bent? Dan gaat je zelf opgewekte stroom verloren in het elektriciteitsnet? Maar ook daar is een oplossing voor!

Met een thuisbatterij stijgt je zelfconsumptie naar een hoger niveau. Dit apparaat slaat namelijk de overtollige zonne-energie op, zodat jij en je gezin er later nog van kunnen profiteren. Ook in dit geval kan je hiervan handig gebruik maken om ‘s avonds of ‘s nachts je elektrisch voertuig op te laden. Je bent met andere woorden nóg onafhankelijker van het elektriciteitsnet, en nóg meer zelfvoorzienend.

Toch handig, zo’n thuisbatterij? Maar wist je dat er nog een geweldig voordeel aan is. Je kan de batterij ook gebruiken als noodoplossing tijdens stroompannes! Zo kom je niet zonder licht, verwarming of warm water te zitten.

 

Premie voor zonnepanelen en thuisbatterijen

Om groene stroom, zelfconsumptie en duurzaamheid te promoten, geeft de Vlaamse Overheid premies aan wie zonnepanelen en/of een thuisbatterij laat plaatsen.

Wat zonnepanelen betreft, krijg je een eenmalige premie die begrensd is tot 40% van het investeringsbedrag.

Meer info over de premie voor zonnepanelen

Ook voor thuisbatterijen ontvang je een premie. Vanaf 1 april 2021 is die eveneens begrensd tot 40% van het investeringsbedrag, of maximum €2550 inclusief btw. Let op: deze premie wordt vervroegd stopgezet na 31 maart 2023!

Meer info over de premie voor thuisbatterijen

Wil je meer uitleg over de premies voor zonnepanelen en thuisbatterijen?

 

Zelfvoorzienend elektrisch rijden is fiscaal voordelig

Wie nu al met een elektrische auto rijdt, weet dat die 100% fiscaal aftrekbaar zijn. En de voordelen van elektrisch rijden blijven toenemen, terwijl benzine- en dieselwagens steeds minder interessant worden.

Elektrische wagens zijn niet enkel voordelig voor particulieren. Er vindt ook een snelle verschuiving naar elektrisch rijden in het bedrijfsleven plaats. Zo zijn vanaf 2026 enkel de elektrisch voortgedreven bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar.

Elektrisch rijden heeft dus zowel privé als professioneel niets dan voordelen. Twijfel dus niet, en investeer in groene stroom en zelfconsumptie. Want dat is investeren in uw toekomst!

Wil jij ook meewerken aan de elektrische toekomst van de mobiliteit? Neem dan contact op met Solarline. Samen kijken we naar oplossingen voor groene stroom en zelfconsumptie op jouw maat!