Zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom - Solarline

Zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom

Elektrisch rijden is de toekomst. Het is niet voor niets dat de overheid elektrische wagens fiscaal voordelig maakt. Zowel voor particulieren als bedrijven. Ook bij Solarline willen we u stimuleren om mee te streven naar die toekomst. Daarom doen wij speciaal voor u uit de doeken hoe u thuis uw elektrische wagen met volledig zelf opgewekte, groene én voordelige stroom oplaadt.

Snel en goedkoop opladen met uw eigen laadpaal thuis

Als u met een elektrische auto rijdt, of dat in de nabije toekomst van plan bent, laat u best uw eigen laadpaal thuis installeren. Dat heeft tal van voordelen.

Goedkoper dan openbare laadpaal

De stroom die u thuis verbruikt voor het opladen van uw elektrische wagen, is een pak goedkoper dan de prijs die u betaalt voor het gebruik van openbare laadpalen. U betaalt thuis namelijk uw gewone prijs voor elektriciteit.

Geen zorgen over uw bereik

U hebt steeds snel een laadpaal ter beschikking. U kan bijvoorbeeld uw auto ‘s avonds of ‘s nachts opladen. Zo bent u er steeds zeker van dat u s morgens met een volledig opgeladen batterij naar het werk, naar de winkel, of naar uw andere bestemming vertrekt. U hoeft zich met andere woorden geen zorgen te maken of u al dan niet de plek bereikt waar u naartoe wilt.

Tot 10 keer sneller opladen dan stopcontact

Naargelang het type laadpaal, kan u uw elektrische wagen tot 10 keer sneller opladen dan wanneer u een gewoon stopcontact gebruikt. Daarbij is het ook veel veiliger en loopt u minder risico op kortsluiting of overbelasting van uw elektrisch circuit.

Compacte en subtiele plaatsing

Wij hebben verschillende soorten laadpalen. Met één of twee laadpunten, om buiten aan een paal of muur te plaatsen, of zelfs om binnen in uw garage op te hangen. Uw laadpunt is dus steeds dichtbij uw elektrische auto, en pakt amper plaats in beslag.

Verleng de levensduur van uw elektrische auto

Ten slotte is een laadpaal speciaal ontworpen voor uw elektrische wagen. Deze manier van opladen is dan ook beter voor de batterij van uw auto, waardoor de levensduur ervan verlengd wordt!

 

Gratis groene energie met zonnepanelen

Naar het werk of naar de winkel rijden op volledig zelf opgewekte, groene stroom? Dat kan met zonnepanelen!

Hebt u al zonnepanelen thuis? Ideaal! Hebt u die nog niet? Overweeg het dan om ze te laten plaatsen. Met zonnepanelen zet u zonne-energie om naar stroom voor zelfconsumptie. Zo voedt u uw huishoudapparaten, keukenapparatuur, haardroger … en ook uw elektrische wagen!

De elektriciteit die u zelf opwekt is goedkoper dan het elektriciteitsnet. Daarnaast is het ook nog eens 100% groene stroom. Da’s beter voor het milieu en het klimaat. Gebruik deze stroom dan ook om de batterij van uw elektrische auto op te laden. ‘t Is voordelig voor uw portemonnee, en u verkleint uw ecologische voetafdruk aanzienlijk!

 

Verhoog uw zelfconsumptie met een thuisbatterij

Uw elektrische auto rechtstreeks via uw zonnepanelen opladen, da’s handig. Maar wat als u overdag niet thuis bent? Dan gaat uw zelf opgewekte stroom verloren in het elektriciteitsnet? Maar ook daar is een oplossing voor!

Met een thuisbatterij stijgt uw zelfconsumptie naar een hoger niveau. Dit apparaat slaat namelijk de overtollige zonne-energie op, zodat u en uw gezin er later nog van kunnen profiteren. Ook in dit geval kan u hiervan handig gebruik maken om ‘s avonds of ‘s nachts uw elektrisch voertuig op te laden. U bent met andere woorden nóg onafhankelijker van het elektriciteitsnet, en nóg meer zelfvoorzienend.

Toch handig, zo’n thuisbatterij? Maar wist u dat er nog een geweldig voordeel aan is. U kan de batterij ook gebruiken als noodoplossing tijdens stroompannes! Zo komt u niet zonder licht, verwarming of warm water te zitten.

 

Premie voor zonnepanelen en thuisbatterijen

Om groene stroom, zelfconsumptie en duurzaamheid te promoten, geeft de Vlaamse Overheid premies aan wie zonnepanelen en/of een thuisbatterij laat plaatsen.

Wat zonnepanelen betreft, krijgt u een eenmalige premie die begrensd is tot 40% van het investeringsbedrag.

Meer info over de premie voor zonnepanelen

Ook voor thuisbatterijen ontvangt u een premie. Vanaf 1 april 2021 is die eveneens begrensd tot 40% van het investeringsbedrag, of maximum €2550 inclusief btw.

Meer info over de premie voor thuisbatterijen

En nog meer geweldig nieuws. U kan beide premies perfect combineren!

Wilt u meer uitleg over de premies voor zonnepanelen en thuisbatterijen?

 

Elektrische auto’s fiscaal voordelig

Wie nu al met een elektrische auto rijdt, weet dat die 100% fiscaal aftrekbaar zijn. En de voordelen van elektrisch rijden blijven toenemen, terwijl benzine- en dieselwagens steeds minder interessant worden.

Elektrische wagens zijn niet enkel voordelig voor particulieren. Er vindt ook een snelle verschuiving naar elektrisch rijden in het bedrijfsleven plaats. Zo zijn vanaf 2026 enkel de elektrisch voortgedreven bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar.

Elektrisch rijden heeft dus zowel privé als professioneel niets dan voordelen. Twijfel dus niet, en investeer in groene stroom en zelfconsumptie. Want dat is investeren in uw toekomst!

Wilt u nu al meewerken aan de elektrische toekomst van de mobiliteit? Neem dan contact op met Solarline. Samen kijken we naar oplossingen voor groene stroom en zelfconsumptie op uw maat!