Brandverzekering zonnepanelen. Moet ik m’n panelen aangeven? - Solarline

Brandverzekering zonnepanelen. Moet ik m’n panelen aangeven?

Zonnepanelen leveren heel wat voordelen op, zoals een lagere energierekening en een verminderde CO2-uitstoot. Het kan echter ook van invloed zijn op je brandverzekering. Heb je net nieuwe zonnepanelen laten plaatsen? Dan is het belangrijk om je verzekeraar op de hoogte te stellen. Maar waarom moet je je zonnepanelen in je brandverzekering opnemen? Hieronder lees je er alles over.

De waarde van je woning stijgt

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak beïnvloedt de waarde van je woning. Dit is vooral het geval als je van plan bent om je huis in de toekomst te verkopen. Het is essentieel om je brandverzekering op je zonnepanelen af te stemmen. Je verzekeraar evalueert de waardestijging van je huis en werkt je verzekeringspolis bij.

brandverzekering zonnepanelen. Man plaatst zonnepaneel op dak

Zorg dat je brandverzekering zonnepanelen dekt

Vraag zeker na bij je verzekeraar of je verzekering zonnepanelen dekt. Soms moet je een aanvullende dekking afsluiten om de panelen te beschermen. Dus het is altijd het beste om de veranderingen te melden en te bespreken met je verzekeraar. In vele gevallen gaat de prijs van je brandverzekering niet omhoog, omdat je zonnepanelen deel zijn van je woning en dus automatisch gedekt zijn. Maar het is alsnog nuttig om je installatie te melden. Zo is je verzekeraar op de hoogte, en kan hij of zij zich niet terugtrekken in geval van brand of schade.

Lees ook: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Vermijd hoge kosten door onderverzekering

Als je zonnepanelen beschadigd raken door een storm, brand of ander incident, zijn de reparatie- of vervangingskosten vaak hoog. Als je de plaatsing van je zonnepanelen niet aan de brandverzekering hebt gemeld, ben je misschien onderverzekerd. En dan moet je mogelijk zelf opdraaien voor de schade- en herstelkosten. Meld je je zonnepanelen wel aan je brandverzekering, dan zorgt je verzekeraar dat je voldoende verzekerd bent.

Ontdek ook alles wat je moet weten over de keuring van je zonnepanelen.

Kortom: meld je zonnepanelen aan je brandverzekering. Zo ben je er zeker van dat je voldoende gedekt bent in geval van schade of verlies. Meld dus zeker je zonnepaneleninstallatie aan je verzekeraar.

Heb jij interesse in zonnepanelen? Ontvang dan een vrijblijvende offerte op maat.