Premie voor je thuisbatterij en andere voordelen - Solarline

Thuisbatterij plaatsen? Profiteer in 2022 van de premie en andere voordelen

UPDATE: Sinds 1 april 2023 wordt de premie voor thuisbatterijen niet meer uitgereikt.

Thuisbatterijen zijn aan een felle opmars bezig. Steeds meer Vlaamse huishoudens schaffen er één aan. En wij moedigen dit alleen maar aan. Als particulier profiteer je namelijk van een waaier aan voordelen als je een thuisbatterij laat plaatsen:

  • Je energiekosten dalen
  • Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet
  • Je zelfconsumptie verhoogt
  • Je zonnepanelen zijn nog rendabeler
  • Je hebt een noodplan bij stroomstoringen
  • Elektrisch rijden is nog voordeliger
  • Je profiteert ook in 2022 van een premie voor je thuisbatterij

 

Wil je graag een thuisbatterij laten installeren? Vraag dan nu je gratis offerte aan.

 

Ontvang een gratis offerte

Premie voor thuisbatterijen in 2022

Plaats je in 2022 een thuisbatterij? Dan geniet je van een fikse premie van de overheid. De maximum subsidie bedraagt €1725 euro per thuisbatterij, ofwel 40% van de aankoopfactuur inclusief btw.

Deze premie geldt voor wie zijn thuisbatterij aanvraagt tussen 1 januari 2022 en 31 december 2022. Opgelet: de premie voor thuisbatterijen wordt vervroegd afgebouwd: na 31 maart 2023 maak je geen aanspraak meer op deze premie.

Zelfconsumptie stijgt, energiekosten dalen

Een thuisbatterij is het meest rendabel in combinatie met zonnepanelen. Overdag sla je je zelfopgewekte zonne-energie op in je batterij. Met deze groene stroom kan je ‘s avonds je huis van elektriciteit voorzien. Je haalt met andere woorden alles uit het zonlicht dat we overdag krijgen.

Je zelfconsumptie verhoogt, je verbruikt minder elektriciteit aan piekuur-tarief en je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij zie je je energiekosten dus flink dalen.

Ontdek onze thuisbatterijen

Noodoplossing bij stroomstoringen

Heb je (nog) geen zonnepanelen? Geen probleem. Ook dan heb je baat bij een thuisbatterij. Sla je elektriciteit gewoon op tijdens de daluren. Vervolgens gebruik je die elektriciteit tijdens de piekuren om onder andere je huishoudapparaten met voordelige energie te voeden.

Maar wacht, er is nog meer. Doet er zich een stroompanne voor? Dan val je gemakkelijk terug op je thuisbatterij als noodoplossing. Zo kom je niet in de kou of in het donker te zitten. Geweldig, toch?

Elektrisch rijden nu nog goedkoper

Een elektrische of hybride auto verbruikt sowieso minder dan één op brandstof. Dat wisten we al. Maar je moet een elektrische auto of plug-in hybride nog altijd van stroom voorzien. Vaak via een stopcontact of laadpaal aan huis. Het kost je dus nog steeds geld.

Wat als we je nu eens vertellen dat dat veel goedkoper kan? Zoals we hierboven al vermeld hebben, sla je de elektriciteit van de daluren of van je zonnepanelen handig op in je thuisbatterij. Wel, daarmee laad je goedkoop de batterij van je plug-in hybride of elektrische wagen op. Dat zijn heel wat kilometers aan een supervoordelig tarief!

In ons blogartikel kom je trouwens alles te weten over zelfvoorzienend elektrisch rijden op groene stroom.

Wil jij in 2022 profiteren van de premie voor thuisbatterijen? En van alle voordelen die een thuisbatterij je te bieden heeft? Vraag dan snel je gratis offerte.