Drukkerij Bosmans nóg groener dankzij 235 zonnepanelen - Solarline

Drukkerij Bosmans nóg groener dankzij 235 zonnepanelen

In 1958 richtte Paul Bosmans zijn familiebedrijf op. Wat toen een papeteriezaak was in centrum Lommel, is intussen uitgegroeid tot de gevestigde Drukkerij Bosmans in het industriepark. Ze zijn gespecialiseerd in kwalitatief bedrijfsdrukwerk en stijlvolle verpakkingen. Allemaal op maat van de klant.

Bij Drukkerij Bosmans zit duurzaam ondernemen in het DNA. Ze maken al jaren gebruik van groene stroom van het windmolenpark in de buurt. Nu hebben ze hun duurzaamheid nog verder opgekrikt met een zonnepaneelinstallatie om U tegen te zeggen.

235 zonnepanelen voor Drukkerij Bosmans

zonnepanelen drukkerij bosmans

Bern Bosmans contacteerde ons om zonnepanelen op het dak van de drukkerij te installeren. We plaatsten er maar liefst 235 panelen, samen goed voor een vermogen van 95.175 Wp. De helft van het dak van de drukkerij is bedekt met zonnepanelen. Zo zijn er mogelijkheden om in de toekomst uit te breiden. De panelen kregen een oost-west-oriëntatie. Deze spreiding levert gedurende de hele dag de beste opbrengst van zelfopgewekte elektriciteit op.

De zonnepanelen werden voorzien van hybride omvormers van Huawei. Deze hebben twee grote voordelen. Enerzijds kan je ze perfect monitoren voor optimale prestaties. Anderzijds zijn ze batterij-compatibel, waardoor Drukkerij Bosmans in een latere fase eenvoudig batterijen kan laten koppelen aan de zonnepanelen.

De terugverdientijd van hun zonnepaneelinstallatie ligt rond de 4 jaar.

Waarom zonnepanelen van Solarline?

Waarom Drukkerij Bosmans voor zonnepanelen koos? En waarom van Solarline? Medezaakvoerster Ann Fisette geeft een woordje uitleg.

Zelfconsumptie opkrikken

“In het kader van ons duurzaam beleid wilden we onze zelfconsumptie nog een heel stuk opkrikken. Ons machinepark vergt heel wat energie, en hoe meer we zelf kunnen opwekken, hoe beter. Daarbij zijn de energieprijzen de laatste maanden fel gestegen. Met zonne-energie kunnen we onze energiefactuur de kop indrukken. En onlangs hebben we ook een laadpaal geïnstalleerd. Die wordt natuurlijk ook gevoed door onze zonnepanelen. Nu kunnen onze medewerkers en klanten volledig groen hun elektrische wagen opladen aan onze drukkerij.”

Prijs-kwaliteit

“We hebben de offerte van Solarline vergeleken met die van twee andere installateurs. Solarline kwam er op vlak van prijs-kwaliteit het beste uit. Maar da’s niet de enige reden waarom we voor Solarline hebben gekozen. Prijs is niet altijd heilig voor ons. We zijn zelf een Limburgs bedrijf, en we leven volgens het principe: doe business met je buurman. Dat past ook perfect binnen onze duurzaamheid.”

plaatsing zonnepanelen bij drukkerij bosmans

Heel tevreden over samenwerking

“We zijn ontzettend tevreden over het werk dat de installateurs van Solarline hebben geleverd. Op een 3-tal dagen hadden ze onze volledige installatie van 235 panelen afgewerkt. En bovendien alles netjes achtergelaten. Ze respecteerden trouwens steeds de veiligheidsregels in onze drukkerij. Wij mogen namelijk niet zomaar iedereen binnenlaten in ons gebouw vanwege onze BRC-normering. Over de hele lijn kunnen wij Solarline dan ook ten sterkste aanraden.”

Aldus Ann van Drukkerij Bosmans.

Wil jij de duurzaamheid en zelfconsumptie van je bedrijf ook naar nieuwe hoogtes tillen? Kies dan voor zonnepanelen. Geef ons een seintje en wij komen ter plaatse de mogelijkheden bekijken.