Monokristallijne zonnepanelen - Solarline

Monokristallijne zonnepanelen

Efficiënter en mooier

Monokristallijne zonnepanelen hebben zonnecellen die gemaakt zijn van één enkel kristal silicium. Hierdoor hebben elektronen, die de elektriciteit opwekken, meer bewegingsruimte en zijn ze dus ook efficiënter dan bijvoorbeeld de polykristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen worden daarnaast ook vaak gekozen om esthetische redenen. Ze zijn namelijk dunner, en daardoor vaak mooier.

Kortom; de aankoopkost van monokristallijne zonnepanelen ligt iets hoger, maar zijn efficiënter en mooier. Daarnaast zijn monokristallijne zonnepanelen ook ideaal voor kleine daken of beperkte oppervlaktes.

Heb je een grotere dakoppervlakte beschikbaar voor de installatie van zonnepanelen? Dan zijn polykristallijne zonnepanelen misschien iets voor jou?

 

 

Hoog rendement per m2
De prijzen van de zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. De kwaliteit is daarentegen fel verbeterd, wat het plaatsen van zonnepanelen nog steeds een rendabele investering maakt.

Energiezuinig
Zonnepanelen werken op een lage wattage en kunnen veel rechtstreeks zonlicht verwerken. Daarmee verlaag je ook de uitstoot van broeikasgassen en draag je je steentje bij aan het milieu.

Gebruiksvriendelijk
Een belangrijk voordeel van zonnepanelen is dat ze makkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien vragen ze weinig onderhoud. Meestal volstaat een jaarlijkse controle.

Lees ook: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?