Laadpalen 200% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven sinds 1 september - Solarline

Laadpalen 200% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven sinds 1 september

Als bedrijf maakt u een goede indruk wanneer u uw steentje bijdraagt voor een beter milieu. En om u extra te stimuleren heeft onze federale regering een nieuw wetsvoorstel goedgekeurd. Bedrijven die één of meerdere laadpalen laten plaatsen, genieten namelijk van een verhoogde investeringsaftrek en kostenaftrek vanaf 1 september 2021.

fiscaal voordeel laadpalen

De voordelen van een laadpaal voor uw bedrijf

Laadpalen laten plaatsen aan uw bedrijf heeft een hele reeks voordelen. We zetten de voornaamste op een rijtje.

Groene uitstraling

Wanneer u als onderneming laadpalen plaatst, en idealiter toegankelijk maakt voor externe gebruikers, straalt u een “groen” imago uit. Als bedrijf moet u namelijk mee met de tijd en mee strijden voor een duurzame toekomst van ons milieu en het klimaat.

Klaar voor volledig elektrisch rijden

Vanaf 2026 zijn enkel elektrische bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar. Als u nu al investeert in laadpalen voor uw bedrijf, is de stap naar een volledig elektrisch wagenpark snel gezet!

Gratis rijden op zonne-energie

Heeft uw bedrijf zonnepanelen? Dan kan u in combinatie met laadpalen uw zelf opgewekte energie gebruiken voor uw elektrische bedrijfswagens. Zo rijden u en uw medewerkers zo goed als gratis.

Verhoogde naamsbekendheid

Stelt u uw laadpalen ter beschikking aan derden? Dat nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Hoe meer mensen weten dat ze hun elektrische auto bij u kunnen opladen, hoe beter uw bedrijfsnaam bekend wordt. Da’s pas reclame!

200% fiscaal aftrekbaar

Op vlak van belastingen is een laadpaal aan uw bedrijf voordeliger dan ooit. De regering heeft namelijk beslist dat een laadpaal vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 voor 200% fiscaal aftrekbaar is. Hieronder gaan we daar dieper op in.

Nu is de tijd om te investeren in een laadpaal

Als u als onderneming een laadpaal laat installeren, profiteert u tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 van een verhoogde kostenaftrek en investeringsaftrek. Meer bepaald biedt de overheid de volgende regeling voor bedrijven:

  • 200% kostenaftrek bij investering tussen 01/09/21 en 31/12/22
  • 150% kostenaftrek bij investering tussen 01/01/23 en 31/08/24
  • Na 31/08/24: geen bijkomend fiscaal voordeel

U investeert dus best zo snel mogelijk in een of meerdere laadpalen voor uw bedrijf om deze aantrekkelijke fiscale voordelen niet te missen.

Toegankelijkheid voor derden

Om van deze fiscale voordelen te kunnen profiteren, vraagt de overheid u wel om uw laadpalen vrij toegankelijk te maken voor derden. Ofwel tijdens, ofwel buiten de normale openingsuren.

Zoals we hierboven al hebben vermeld, brengt dat wel wat voordelen mee voor uw bedrijf. Zo is een laadpaal aan uw bedrijf de beste reclame in deze tijden van groene energie. Door anderen toegang te geven tot uw laadpalen, profileert u zich als vooruitstrevend en milieubewust. Niet te versmaden op de dag van vandaag!

Ontvang nu uw offerte

fiscaal voordeel laadpalen2

Ook belastingvermindering voor particulieren die een laadpaal plaatsen

Ook voor particulieren heeft de federale overheid fiscale voordelen in petto. Wilt u thuis een privé-laadpaal laten plaatsen? Dan profiteert u vanaf 1 september 2021 op een belastingvermindering van maar liefst 45%. Dit geldt zowel voor eigenaars als voor huurders.

Het bedrag waarvoor u van belastingvermindering kunt genieten is beperkt tot 1500 euro per laadpaal, en per belastingplichtige. Daarbij geldt het voordeel enkel voor wie een “slimme laadpaal” laat plaatsen. Ten slotte moet de laadpaal volledig gebruik maken van groene stroom, zoals zonne-energie of een andere hernieuwbare energiebron.

Let op: het bedrag dat u in vermindering kunt brengen wordt stelselmatig afgebouwd.

Samen op weg naar een milieuvriendelijk wagenpark

Met deze fiscale voordelen voor particulieren en ondernemingen wil de Belgische regering een grote sprong vooruit maken in de laadinfrastructuur voor elektrische wagens in ons land. Op die manier worden we gestimuleerd om samen een mentaliteitswijziging te door te voeren.

Enkel wanneer we met z’n allen volledig elektrisch gaan rijden, kunnen we bijdragen tot de instandhouding van ons milieu en van het klimaat. En uiteraard willen wij hier als zonne-energiebedrijf ons steentje aan bijdragen!

 

Wilt u ook profiteren van deze gigantische fiscale voordelen die de federale regering ons biedt? Wacht dan niet!

Ontvang nu uw offerte voor laadpalen. Of contacteer ons voor meer informatie!

 

Neem contact op