Hoe werkt een laadpaal? - Solarline

Hoe werkt een laadpaal?

Laadpalen, hoe werken ze?

 

De werking van een laadpaal kan verschillen van type tot type. Meestal plug je wel eerst de laadkabel in de auto, daarna pas in het laadpunt. Bij Solarline installeren we zowel laadpalen aan huis, of bij uw bedrijf. Hoe werkt een laadpaal aan huis of bij uw bedrijf? We leggen het hieronder uit.

 

Hoe werkt een laadpaal aan huis?

 

Met een laadpaal bij u thuis laadt u uw elektrische wagen snel en efficiënt op. De laadtijd is gemiddeld twee keer zo snel als wanneer u de auto gewoon oplaadt via het stopcontact. Daarbij is het ook nog een pak veiliger, want de installatie is er speciaal voor uitgerust.

 

De voordeligste manier van opladen is wanneer u uw laadpaal koppelt aan een thuisbatterij, die op zijn beurt weer gekoppeld is aan zonnepanelen. De zonne-energie die overdag wordt opgewekt, wordt opgeslagen in de thuisaccu en ‘s avonds of ‘s nachts gebruikt om uw elektrisch voertuig op te laden.

 

Lees ook: Elektrische auto opladen met zonnepanelen is goedkoper en duurzamer

 

Lees ook: Wat kost een laadpaal thuis en wat zijn de fiscale voordelen?

 

Hoe werkt een laadpaal bij uw bedrijf?

 

Met een laadpaal bij uw bedrijf kunnen zowel uw werknemers als uw klanten hun elektrische wagen snel en veilig opladen. Dit type laadpaal kan voordelig zijn voor uw onderneming. U hebt extra inkomsten wanneer klanten hun wagen tegen vergoeding opladen. Eigenaars die een elektrisch voertuig hebben zijn ook sneller geneigd om klant te worden van uw zaak, net omdat ze weten dat ze hun auto bij u kunnen opladen.

 

Lees ook: Laadpalen 150% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven tot augustus 2024

 

Publieke laadpalen

 

Publieke laadpalen kunnen meestal gebruikt worden wanneer u een abonnement hebt bij de betreffende aanbieder. Dit type laadpalen installeren we bij openbare aanbestedingen. Vaak gaat het om lokale overheden van steden en gemeenten die vraag hebben naar de plaatsing van publieke laadpalen op hun grondgebied.