De werking van een laadpaal kan verschillen van type tot type. Meestal plug je wel eerst de laadkabel in de auto, daarna pas in het laadpunt. Bij Solarline installeren we laadpalen aan huis, of bij je bedrijf. Hoe werkt een laadpaal aan huis of bij je bedrijf? We leggen het hieronder uit.
Met een laadpaal thuis laad je je elektrische wagen snel en efficiënt op. De laadtijd is gemiddeld twee keer zo snel als wanneer je de auto gewoon oplaadt via het stopcontact. Daarbij is het ook nog een pak veiliger, want de installatie is er speciaal voor uitgerust.
De voordeligste manier van opladen is wanneer je je laadpaal koppelt aan een thuisbatterij, die op zijn beurt weer gekoppeld is aan zonnepanelen. De zonne-energie die overdag wordt opgewekt, wordt opgeslagen in de thuisaccu en ‘s avonds of ‘s nachts gebruikt om je elektrisch voertuig op te laden.
Lees ook: Elektrische auto opladen met zonnepanelen is goedkoper en duurzamer
Lees ook: Wat kost een laadpaal thuis en wat zijn de fiscale voordelen?
Met een laadpaal bij je bedrijf kunnen zowel je werknemers als ej klanten hun elektrische wagen snel en veilig opladen. Dit type laadpaal kan voordelig zijn voor je onderneming. Je hebt extra inkomsten wanneer klanten hun wagen tegen vergoeding opladen. Eigenaars die een elektrisch voertuig hebben zijn ook sneller geneigd om klant te worden van je zaak, net omdat ze weten dat ze hun auto bij jou kunnen opladen.
Lees ook: Laadpalen 150% fiscaal aftrekbaar voor bedrijven tot augustus 2024
Publieke laadpalen kunnen meestal gebruikt worden wanneer je een abonnement hebt bij de betreffende aanbieder. Dit type laadpalen installeren we bij openbare aanbestedingen. Vaak gaat het om lokale overheden van steden en gemeenten die vraag hebben naar de plaatsing van publieke laadpalen op hun grondgebied.