Offerte zonnepanelen: hier moet je op letten - Solarline

Offerte zonnepanelen: hier moet je op letten

Ben je van plan zonnepanelen te plaatsen? Ga dan niet blindelings in op de eerste de beste zonnepanelen-offerte. Je vergelijkt best enkele offertes van verschillende zonnepaneleninstallateurs. Wij geven je enkele aandachtspuntjes waarop je moet letten bij je offerte voor zonnepanelen.

Wat moet er op een offerte voor zonnepanelen staan?

Naast de totaalprijs moet er op je zonnepanelen-offerte gespecifeerd worden waaruit die prijs precies bestaat. De volgende onderdelen moeten op je offerte staan:

De materiaalkosten van de zonnepaneleninstallatie

De zonnepanelenofferte moet duidelijk vermelden wat de materiaalkosten zijn inclusief 21% btw. En het soort zonnepanelen moet ook aangegeven worden. Er bestaan namelijk verschillende soorten. Ten slotte moet je uit de offerte duidelijk kunnen afleiden welk type omvormer gebruikt wordt, en wat de bevestigingsmaterialen zijn.

Wat zijn de arbeidskosten?

Check zeker of het uurloon en het geschatte aantal werkuren vermeld staat op je zonnepanelenofferte. Wanneer jij en je zonnepaneleninstallateur akkoord gaan met de offerte, moet je installateur zich aan deze arbeidskosten houden. Zo kan het uiteindelijke bedrag niet opeens oplopen.

Zijn er nog extra materialen nodig?

Soms zijn er stellingen, ladderliften of een hoogwerker nodig. Zit dit inbegrepen in de installatieprijs, of rekent je zonnepaneleninstallateur daar extra kosten voor? Check dit zeker, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

offerte zonnepanelen waarop letten?

Zijn er bijkomende leveringskosten?

Als de zonnepaneleninstallateur van ver moet komen, worden er vaak voorrij- of leveringskosten geteld. Ga na of dit het geval is. En indien wel, staat het duidelijk vermeld op de zonnepanelenofferte?

Ligt de plaatsingsdatum vast?

Als de plaatsingsdatum van je zonnepanelen wordt afgesproken op de offerte, kan je installateur hier niet meer van afwijken. Tenzij bij onvoorziene omstandigheden zoals extreem weer of gebeurtenissen die de plaatser niet in de hand heeft.

Geen installatie zonder zonnepanelenofferte

Je ondertekende offerte is de officiële afspraak tussen jou en de leverancier. Zowel voor jou als je installateur houdt deze bevestiging verplichtingen in. Voor de installateur dat hij of zij de datum, prijs en zonnepaneleninstallatie nakomt. En voor jou is het een betalingsverplichting.

Vraag hier je vrijblijvende offerte voor zonnepanelen aan

Bij Solarline krijg je een duidelijke zonnepanelenofferte, helemaal op maat van jouw dagelijks verbruik en benodigde capaciteit.

 

Ontvang gratis offerte

offerte zonnepanelen vergelijken overzicht

Offerte zonnepanelen vergelijken

Niet alleen de totaalprijs van je zonnepanelenofferte speelt een rol. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden en die je moet vergelijken met andere offertes.

Wat is de prijs per Wattpiek?

De totaalprijs van zonnepanelen is niet altijd een goede indicatie. Je moet de prijs per Wattpiek in acht nemen. Verschillende soorten zonnepanelen hebben namelijk een ander opbrengstvermogen. De prijs per Wattpiek schommelt gemiddeld tussen 1,10 en 1,68 euro.

Hoelang gaan de zonnepanelen mee?

Hoe langer zonnepanelen meegaan, hoe meer je uit je investering haalt. Lees daarom meer over de levensduur van zonnepanelen.

Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen?

Vergelijk de opbrengst van de zonnepanelen in de offerte met de prijs die je ervoor betaalt. Hoe meer ze opleveren, hoe sneller je ze terugverdient. Lees meer over de terugverdientijd van zonnepanelen.

Hoe zit het met de garantie en voorwaarden?

Dit is een belangrijke: bekijk zeker de garantie en de voorwaarden van de zonnepaneleninstallatie. Deze verschillen per installateur en per materiaal dat gebruikt wordt. Als je zelf je pv-panelen plaatst, kan het zijn dat je garantie vervalt. Als je alles door een erkend installateur laat doen, ben je steeds verzekerd van garantie en kan je vertrouwen op een reparatie als er stukken zijn.

Welk voorschot moet je betalen?

Meestal moet je een voorschot betalen op je zonnepaneleninstallatie. Da’s niet meer dan logisch. De installateur moet namelijk alle materialen op voorhand aankopen. Een voorschot van 10 tot 20 procent is gangbaar. Betaal zeker nooit meer dan 30 procent voorschot!

En ook dit nog: is je dak geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer je alles hebt gecheckt en vergeleken op je zonnepanelenofferte, is het verstandig om even na te gaan of je dak wel geschikt is voor zo’n zonnepaneleninstallatie.

 

Wij maken een vrijblijvende offerte op maat

Interesse in zonnepanelen? Vertrouw op de expertise en ervaring van Solarline. Wij maken graag een vrijblijvende zonnepanelenofferte op maat van jouw woning en situatie.

 

Krijg gratis offerte