Airco op zonnepanelen: goedkoop koel dankzij de zon - Solarline

Airco op zonnepanelen: goedkoop koel dankzij de zon

Kan je je draai maar niet vinden tijdens de hete zomerdagen? Dan biedt een aircosysteem soelaas. Maar wist je dat je de zon net kunt gebruiken om koel te blijven? Ja hoor! Dat doe je door je airco op zonnepanelen aan te sluiten. Hieronder leggen we je uit wat de voordelen zijn van de combinatie van zonnepanelen en airco.

Lagere energierekening

Zonnepanelen wekken stroom op uit zonlicht, wat betekent dat je minder afhankelijk bent van het energienetwerk. Door je airco op deze stroom aan te sluiten, bespaar je op je energierekening. Je hoeft immers minder stroom van je energieleverancier af te nemen. Dit kan op jaarbasis flink wat geld schelen.

Ontdek hoe je een vast energiecontract voor 30 jaar in de wacht sleept met zonnepanelen

airco op zonnepanelen aansluitenAirco op zonnepanelen is milieuvriendelijk

Door de combinatie van zonnepanelen en airco maak je niet alleen gebruik van groene energie, maar verklein je ook je ecologische voetafdruk. Doordat je zelf elektriciteit opwekt met je zonnepanelen, wordt er minder fossiele brandstof gebruikt om stroom op te wekken. Je vermindert de uitstoot van CO2 en draagt zo bij aan een beter milieu.

Lees ook hoe je volledig zelfvoorzienend rijdt op groene stroom

Comfortabeler binnenklimaat

Een airco zorgt voor verkoeling op warme dagen, waardoor je binnen een aangename temperatuur behoudt. Maar wist je dat zonnepanelen hier ook aan bijdragen? Zonnepanelen wekken namelijk niet alleen stroom op, maar zorgen ook voor schaduw op je dak. Hierdoor blijft je woning frisser en moet je minder koelen met je airco. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en minder energieverbruik.

Hogere waarde van je woning

De combinatie van zonnepanelen en airco draagt bij aan de waarde van je woning. Potentiële kopers zijn steeds meer op zoek naar duurzame woningen. De aanwezigheid van zonnepanelen en airco is dus een dik pluspunt. Bovendien zijn deze producten een investering in de toekomst, omdat ze zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu. De terugverdientijd van zonnepanelen is de laatste jaren trouwens fel ingekort en de levensduur verlengd!

Gratis offerte voor zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen om goedkoop te koelen met je airco? Vraag dan snel je vrijblijvende offerte.

 

Ontvang gratis offerte

 

Gratis offerte voor airco

Heb je nog geen airco, maar ben je het beu om te puffen en zweten in je eigen woning? Vraag dan je gratis offerte voor airco bij onze collega’s van Airline.