Hoe werkt een thuisbatterij? - Solarline

Werking thuisbatterijen

Hoe werkt een thuisbatterij?

 

Een thuisbatterij wordt meestal gebruikt in combinatie met zonnepanelen. De opgewekte zonne-energie wordt door een omvormer naar wisselstroom omgezet, en kan dan onmiddellijk gebruikt worden, of opgeslagen in de thuisaccu. In het laatste geval kan u die elektriciteit dan gebruiken wanneer de zonnepanelen niet genoeg energie produceren, zoals ‘s nachts, tijdens de donkere uren in de winter, of op piekmomenten.

 

Maar u hebt niet per se zonnepanelen nodig om een thuisbatterij te laten installeren. Bij gebruik zonder zonnepanelen kan de omvormer tijdens daluren goedkopere elektriciteit van het net halen en opslaan in de thuisbatterij. Die kan u later dan weer tijdens de piekuren gebruiken.

 

Stroompanne? Geen nood!

 

Kies voor een noodstroominstallatie om tijdens elektriciteitspannes toch nog stroom te hebben. U kan namelijk de stroom die in de thuisbatterij werd opgeslagen gebruiken om uw verlichting, verwarming en elektrische apparaten nog te voeden. Dit is trouwens een milieuvriendelijk alternatief voor een noodgenerator op brandstof.