PV Zonnepanelen

Fotovoltaïsche Zonnepanelen

PV Zonnepanelen van de beste kwaliteit!

U wil zonnepanelen kopen, maar neemt liever geen overhaaste beslissingen? Dan bent u hier aan het goede adres. Bij Solarline vinden we het heel belangrijk onze klanten voldoende en correct te informeren. We leggen u eerst kort de werking van een zonnepaneel uit. Daarna gaan we dieper in op de voordelen van fotovoltaïsche zonnepanelen. Tot slot vertellen we waarom al onze klanten stuk voor stuk zeer tevreden zijn over de professionele werkwijze van Solarline.

Wat zijn Fotovoltaïsche zonnepanelen?

Fotovoltaïsche panelen zetten licht om in elektriciteit. Deze kunt u onmiddellijk gebruiken. Met een netgekoppelde installatie levert u de stroom die u teveel opwekt, af aan het net. 's Nachts of op donkere dagen neemt u de nodige stroom af van het net. Het voordeel is dat u niet per se zoveel stroom moet kunnen produceren als u nodig heeft.

Hoe werken ze?

Fotovoltaïsche panelen (ook PV-panelen of zonnepanelen genoemd) bevatten zonnecellen gemaakt uit silicium. De bovenzijde van de cel is negatief geladen, de onderzijde positief. Van zodra er zonlicht invalt, komt de stroom op gang van de voorkant van de zonnecel, via een elektrische toepassing, naar de metalen achterkant van de zonnecel. Panelen uit monokristallijn silicium hebben het hoogste rendement. Hoe groter de panelen, hoe meer stroom u kunt maken.

Voordelen PV zonnepanelen

 • Rendabel
  De prijzen van de zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk gedaald. De kwaliteit is daarentegen fel verbeterd, wat het plaatsen van zonnepanelen nog steeds een rendabele investering maakt. Door de stijgende energieprijzen bedraagt de gemiddelde terugverdientijd van onze zonnepanelen-installaties 8-10 jaar.
 • Milieuvriendelijk
  Dankzij zonnepanelen verlaagt u de uitstoot van broeikasgassen en draagt u uw steentje bij aan het milieu.
 • Gebruiksvriendelijk
  Een belangrijk voordeel van zonnepanelen is dat ze makkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien vragen ze weinig onderhoud. Meestal volstaat een jaarlijkse controle. In functie van jouw elektriciteitsproductie en -verbruik kan gekozen worden voor een autonoom PV systeem of een netgekoppeld PV systeem

Waarom Solarline Zonnepanelen?

Waarom kiest u voor Solarline en niet voor andere installateurs:

 • +1200 succesvolle installaties
 • Interne engineeringsdienst
 • Hoog opgeleide specialisten
 • Enkel kwaliteitsvolle panelen
 • Oplossing op uw maat

Contacteer ons